Опасен строеж: Заведения в Пловдив затвориха заради свлачището, съборило къща в града

Собствениците се притесняват за здравето и живота на своите служители и клиенти

05.02.2024 | 18:47 Редактор: Толя Стоянова

Свлачище, предизвикано от строеж на нов хотел, затвори заведения в туристическия квартал на Пловдив - "Капана". Миналата седмица заради пропаднала подпорна стена се наложи от къща в района да се евакуира семейство с три деца.

Свлачището повлече след себе си бизнеса на няколко заведения в квартала. Четири обекта затвориха врати, тъй като собствениците им се притесняват за здравето и живота на своите служители и клиенти. 

"Нашите работници се опасяват да дойдат на работа, защото кухнята е в мазето и е опасно и за нашите клиенти", каза собственикът на заведение Тодор Танчев.

В момента строежът на 4-етажния хотел, заради който падна стена на къща, е спрян. Заведенията обаче се налага да останат затворени. Част от персонала е започнал да работи в съседни обекти на съкратено работно време. Собствениците се опасяват, че заради затварянето ще изпуснат началото на туристическия сезон. 

Инвеститорът на сградата не пожела да застане пред камера, но обясни, че спазва препоръките на РДНСК и в момента текат укрепителни дейности. От община Пловдив съобщиха, че се очаква укрепването да приключи до края на февруари.

Вижте повече в репортажа.