Пловдивчани почетоха жертвите на Народния съд с огнен флашмоб край Альоша

Шествие потегли от паметника на Васил Левски

02.02.2024 | 19:17 Редактор: Вяра Димова

Огнен флашмоб пред Паметника на Альоша в Пловдив. Хората се събраха на върха на Бунарджика, за да почетат паметта на жертвите на Народния съд.

Шествието потегли от паметника на Васил Левски в подножието на Бунарджика, където бе опънат голям транспарант с текст: "Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!".

Горе на върха, срещу Паметника на Съветската армия, бе издигнат втори транспарант срещу Паметника на Руския войник. В града се води дебат дали Альоша трябва да бъде преместен по примера на Паметника на Съветската армия в столицата.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Не ги е срам
преди 2 месеца
За вярващите в евроатлантическото божество няма нищо свято, освен парите. Дори името на Апостола използват за примитивната си русофобия. България е окупирана в момента- от американски войски, а вие още сънувате СССР, който се е разпаднал преди да се родите. Левски е всичко, което вие не сте- българин, християнин и родолюбец! Спрете да се подигравате с българските светини! Вместо да молите за прошка, идете и се бихте срещу " окупатора", само дето не ви стиска. "Смели" сте само срещу паметници. Сигнализирай за неуместен коментар