Времето се колебае - студ и сняг се редуват със слънце и 20 градуса

До дни се задава топла вълна

02.02.2024 | 07:10 Редактор: Елеонора Танева

Днес минималните температури ще бъдат от минус 2 до 5 градуса, в Добруджа до минус 2, по Черноморското крайбрежие до -1 до 1. Над страната ще премине бързо атмосферно смущение. Сутринта ще превалява дъжд и сняг в Западна България. Преди обед валежите ще обхващат централните и източни райони, докато на запад постепенно ще спират. В Добруджа ще превали сняг. Следобед ще завали и в района на Тракия. Има условия за поледици по пътната настилка. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад със скорост до 30 км/ч, но следобед ще се усилва. Максималните температури в страната ще са от 6 до 10 градуса, в югозападните райони до 11-12, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините облачността ще бъде значителна. Преди обед ще превали слаб сняг във Витоша и Западна Стара планина, а следобед в Централна и Източна Стара планина, както и в Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде силен от северозапад със скорост до 40 километра в час. Максимални температури за деня - над 2500 метра височина ще са около -9 градуса, а на 1500 метра - до минус 1. 

Над България ще се редуват студени и топли вълни. В събота и неделя отново ще се затопли с нова порция топъл въздух от запад. Облачността над северните райони ще бъде значителна, докато на юг ще има слънчеви часове. Валежи не се очакват. В началото на следващата седмица ще има мъгли в ниските места и слънце в планините.

Чувствително ще се затопля през новата седмица. Дневни температури в населените места ще са до 15-20 градуса, на север от планините до 22-23 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.