Нападат и повтарят - сигнал за глутница агресивни кучета в Северния парк на София

В Helpbook ни алармираха за инцидент в район "Връбница"

01.02.2024 | 22:13 Редактор: Анисия Иванова
Нападат и повтарят  - сигнал за глутница агресивни кучета в Северния парк на София

В платформата на Helpbook.info получихме поредния сигнал за нападение от кучета в София. Случката е от края на януари в район "Връбница".

"По обяд около 13:30 съпругата ми, разхождайки се в обедната си почивка в Северния парк, за втори път безпричинно беше нападната от глутница бездомни кучета, като по-светлото от тях, приличащо на лабрадор, я е захапало за крака. От уплах е започнала да крещи, тъй като наблизо е нямало никакви хора, само в далечината двама мъже, които не са реагирали по никакъв начин.

Аналогичен е случаят със същото куче в дните около Нова година, когато пак я е нападнало безпричинно и внезапно. Просто и в двата случая е имала късмет, че е с дълго, почти до глезените, пухено яке, омекотяващо захапването. За щастие няма разкъсвания по крака, но моля да бъдат предприети необходимите мерки с агресивното животно и глутницата с него, тъй като следващият път може да бъде някой друг или още по-неприятното - да е малко дете", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС