Нинова: Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди чудовищe

Няма държава и мафията вилнее, заяви лидерът на БСП

01.02.2024 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди чудовищe

"Поредното публично убийство в последните няколко месеца е показателно, че се връщаме в мутренските години, които бяхме позабравили. След като "Продължаваме промяната" и "Демократична България" върнаха модела "Борисов" на власт, заедно с това се върна и мутренският стил на управление", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на Народното събрание. 

"Тревожно е, че излизат данни, че този човек има система от връзки с прокурори, съдии – това нещо трябва да се провери. Говори се за подкупи, за натиск, рекет и заплахи. В този контекст искам да поставя въпроса за съдебната реформа, която беше знаме на ПП-ДБ. Виждате, че тя беше съсредоточена само в това да се овладее Конституционния съд, КПКОНПИ, ВСС и Инспектората. Реален резултат от нея няма. Продължава хаосът и в прокуратурата, и в съда", каза още тя по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. 

По думите на Нинова поредното показно убийство е доказателство, че "няма държава, че тази съдебна реформа е абсолютно провалена и когато няма държава – мафията вилнее"

"Изказването на Кирил Петков за КЗК е недопустимо, но е още едно доказателство за това, което ви казваме – за политическа намеса в работата на независимите органи, за овладяване на държавата и за разпределяне на порции между сглобката. Евроатлантици ли? Обикновени бандити", посочи Нинова. 

Лидерът на БСП определи сегашното управление като най-нестабилното, което сме имали в последните години. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR