Мартин Божанов е убит с 2-3 изстрела, СДВР ангажира целия си ресурс

Убийството е станало пред свидетели и двете му деца

01.02.2024 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

Продължава разследването на снощното тежко криминално престъпление. До този момент няма задържан за убийството на Мартин Божанов, наричан Нотариуса. Мъжът беше застрелян минути след 19:30 в района на "Горна баня" в затворен комплекс. 

Прострелян е в главата. Убит е с два или три изстрела, не е ясно с какво точно оръжие. Не е ясно и как извършителят или извършителите са влезли и излезли от комплекса, който е с охрана. 

Още снощи целият ресурс на СДВР бе ангажиран в търсенето на извършителя на престъплението. Убийството е станало пред свидетели - има противоречива информация дали пред съпругата или пред майката на Божанов, която е на 68 години. На място са присъствали и двете му деца - едното е бебе, а другото е на 4 години. 

"Установени са ценни свидетели. Имаме предположение за мястото, на което е произведена стрелбата", заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

Според неофициална информация един от възможните мотиви на престъплението е участието на Божанов в крупни имотни измами, част от тях на скъпи апартаменти в центъра на София.

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Два
преди 2 месеца
Или три изстрела? Толкова ли е трудно да се брои до пет? Сигнализирай за неуместен коментар