Денков: Убийството на Мартин Божанов е пример за неработещата правосъдна система

Премиерът коментира и информацията за създаване на нова политическа формация "Трети март"

01.02.2024 | 10:22 Редактор: Деси Николова

"Президентството не може да се занимава с партийна дейност", каза премиерът акад. Николай Денков преди заседанието на Евросъвета.

Лидерите на страните от ЕС се събират в Брюксел на извънредна среща на върха, на която ще се опитат да вземат решение за актуализация на европейския бюджет и създаването на механизъм за дългосрочна финансова подкрепа за Украйна в размер на 50 милиарда евро за следващите четири години.

"Създаването на нова партия е обогатяване на демокрацията. Нов партиен проект трябва да бъде отделен от президентството", коментира Денков за информацията за създаване на нова политическа формация "Трети март".

По отношение на снощното убийство на Мартин Божанов - Нотариуса премиерът заяви, че това е резултатът от липсата на адекватни действия в правосъдната система през последните 10-20 години.

"Проведох разговор с главния секретар на МВР. Текат следствени действия. Жертвата няма досие. Той е разследван от журналисти. Това е пример за неработещата правосъдна система", подчерта Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Нали направихте съдебна реформа? Как така съдебната система не функционира? Или нотариусът бе поредната жертва на сглобката? Няколко лица, свързани с ППДБ,бяха убити. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Аз мисля
преди 2 месеца
Че за пример се дава нещо пложително, а отрицателното се порицава, беееее пънкоФ Сигнализирай за неуместен коментар