Чудото да родиш тризнаци: Уникалната история на гордите майки Галина и Невсе

Майките и бебетата са в добро състояние

31.01.2024 | 19:00 Редактор: Толя Стоянова

Чудото на живота – две жени през няколко часа родиха тризнаци в столичната болница "Майчин дом". Майките и бебетата са в добро състояние. За медиците това е изключение, тъй като едва една на 6000 бременности е триплодна. Галина и Невсе станаха горди майки на тризнаци. Невсе е на 25 години, за нея това е първа бременност, от която вече е майка на две момчета и едно момиче. 

"За три не съм мечтала. Винаги съм имала мечта да имам близначета. Като видиш близначета и се радваш двойно, но ето пък съдба - те са три. Бяхме много развълнувани, не знаехме в началото, човек очаква едно, като казаха три, бяхме изненадани", каза Невсе.

Галина Ангелова е на 39 години. Тя ражда три момиченца.

"Буквално се изсмях. За мен беше смешно, не можех да повярвам на очите си, като гледам мониторите - три сакчета, онемях", сподели Галина.

За нея това е четвърта бременност. Тя има три по-големи деца.

"Не го очаквах, искахме едно, на мен ми е втори брак. За да си сплотим връзката, решихме, че едно дете би било чудесна спойка, но като отидох на консултация, се оказа, че не е едно, а три. Но тъй като е планувана, желана бременност, решихме да ги оставим. Веднага щом излязох от кабинета, бях по стълбите и му звъня и му казвам: Мило, спри багера, слез долу. Не едно, не две, ами цели три са. Шокиран беше, след това във възторг. Ние искаме момичета", разказа Галина.

На дежурство същата вечер е акушер-гинекологът д-р Славов. Казва, че емоцията е голяма и за първи път става свидетел на такова чудо в 20-годишната си практика.

"Думата е чудо. Нито аз, нито едва ли някой друг от колегите, е допускал, че на дежурство може да му се случи такова нещо. Честно да ви кажа, не мисля, че до края на кариерата ми може да се случи такова нещо. Такава рядкост е, чисто емоционално след работата дойде еуфорията", каза д-р Славов

Сега децата са в добро състояние. За тях се грижи екип неонатолози. Неонатологът доц. Нели Жекова ги поема при първата им глътка въздух.

Чудо или съвпадение, и двете жени са с един и същи термин. Раждат преждевременно в 33-та гестационна седмица или осми месец, и двете са заченали по естествен път. В световен мащаб само една на 6000 бременности е триплодна. Невсе и Галина са сред късметлийките да се радват на това чудо, наречено живот.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца