Възпитателен шамар? Учителка удря в час дете, паднало от стола в клас (+ВИДЕО)

Институции извършват спешна проверка в училището

29.01.2024 | 18:02 Редактор: Елеонора Танева

Институции в Търговище започнаха проверки в местно училище след публикация на родители в социалните мрежи заради неприемливо поведение на учител. Проверката е в Специалното училище за деца с увреден слух "Св. Иван Рилски" , каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.

През почивните дни в местна група в социалните мрежи се появи видеоклип, от който се вижда, че учител от училището удря дете, след като то пада от стола си. Възмутени родители публикуват клипа, по думите им, за да стане общоизвестно държанието. За БТА Сениха Мехмедова от село Кралево, чието дете също е възпитаник на учебното заведение, каза, че учителката трябва да бъде отстранена от работа. Днес жената не е пуснала дъщеря си на училище и възнамерява да я остави у дома, докато въпросът не бъде разрешен в полза на учениците. Именно Мехмедова решава да даде гласност на случая, "за да спре тормозът в училище". 

Днес екип от отдел "Закрила на детето" е извършил проверка в училището.  Представители на отдела са се самосезирали, действа се по спешност. Началникът на отдела Ирина Йорданова допълни, че по време на разговора с директора учителката не е присъствала в учебното заведение. Работи се в синхрон с други институции. 

Областната дирекция на МВР в Търговище също се е самосезирала веднага след публикацията в социалните мрежи. Своевременно за случая е уведомена Районната прокуратура в града. Полицията е започнала проверка по случая, която се извършва под ръководството на Районна прокуратура.

В СУУУ "Св. Ив. Рилски", което е с над 110 годишна история, се обучават и възпитават деца от почти цяла Североизточна България. 

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Кадър Facebook


1
1 rate up comment rate down comment 0
Баба
преди 2 месеца
Изумява ме такава учителка! Не разбирам педагогиката й! Нито поведението й! Сигнализирай за неуместен коментар