"Възраждане" настоя за изслушване на министъра на образованието заради "Школо"

"Недопустимо е МОН да е допуснало такива сделки без знанието им", казаха от партията

24.01.2024 | 09:39 Редактор: Деси Николова

Продажбата на на образователната платформа за управление на училищните процеси - "Школо ООД" на британския доставчик на образователен софтуер "Джунипър Едюкейшън" и неяснотите свързани с последиците за българското образование, както и така наречените "конфиденциални условия" по придобиване на един от най-използваните доставчици на образователен софтуер в България събудиха основателни страхове и обществено напрежение сред родители, учители и ученици, съобщиха от пресцентъра на "Възраждане".

По данни на дружеството "Школо" ЕООД  услугите им се използват от над 1700 образователни институции в страната, а условията по прехвърлителната сделка са конфиденциални.

"Недопустимо е Министерството на образованието и науката да е допуснало възможността сделки с такъв огромен мащаб да се извършват без знанието, контрола и надзора от страна на държавните институции. Ние от "Възраждане" считаме, че всички действия и реформи касаещи ключови сектори в Република България, следва да се извършват в условията на прозрачност, предвидимост отговорност и отчетност пред българския народ. Предвид гореизложеното и високото обществено значение на темата на изслушването, считаме, че в интерес на обществените очаквания за публичност и контрол върху дейността на изпълнителната власт следва да бъдат предприети своевременни мерки", посочва народният представител от "Възраждане" Даниел Проданов –  във внесеното от него искане до председателя на Народното събрание за изслушване на министъра на образованието.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 3 месеца
Само се чудят как да вдигнат шум около себе си....Школо сега подхванали....Как не Ви омръзна да се занимавате с глупости... Сигнализирай за неуместен коментар