Пеевски: Националната сигурност е застрашена, проруска партия оглавява спецслужбите

"Ще държа още днес да вземем мерки", заяви председателят на ПГ на ДПС

19.01.2024 | 14:47 Редактор: Деси Николова

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска спешни промени в правилника на НС. Причината е, че от вчера представител на "Възраждане" е начело на Комисията за контрол над спецслужбите.

Председателството на тази комисия е на ротационен принцип, на всеки 6 месеца, и минава през парламентарно представените формации. Според Пеевски в момента националната сигурност е застрашена.

"Но това е най-големият скандал - една проруска партия. Това е, застрашена е нашата национална сигурност и ще държа още днес да вземем мерки по този случай. Комисията трябва да се промени, ротационна комисия, и тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява нашите спецслужби. Това е ужасяващ пробив в нашата национална сигурност", категоричен е Пеевски.

Предложението среща подкрепата на лидерите на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче обвини депутатите от ПП-ДБ, че с техните гласове вчера е имало кворум на заседанието на комисията, което е позволило да бъде избран представителят на "Възраждане".

"Разбирате, че съм на мнение, че всичко това трябва да се превърне в една постоянна комисия и да се направи нов избор", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
MПейо
преди 3 месеца
Ти си от протуска партия. Да те считаме ли за опасен за националната сигурност? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 3 месеца
ДПС Е ЕТНИЧЕСКА партия - нещо, което е забранено от Конституцията ... Сигнализирай за неуместен коментар