Изпращаме офицер в щаба на операцията срещу хутите в Йемен?

Тагарев: Обмисляме различни варианти, с които да се включим

18.01.2024 | 12:40 Редактор: Толя Стоянова

Със скандал и размяна на обиди протече парламентарното изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Той отговаря на депутатски въпроси за посещението си в САЩ и договорките с американските партньори.

Военният министър е обсъдил възможностите за разполагането на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси за усилване на отбранителната ни способност.

Министърът съобщи още, че България ще участва в операцията на ЕС срещу хутите. Изказването му премина под бурните освирквания и обиди на опозицията. Родиха се нови думи и словосъчетания като "розово пони" и "мазно петно" .

"Обмисляме различни варианти, с които да се включим. Основният вариант е офицер за свръзка в щаба, който ще ръководи тази операция, за да можем да гарантираме, че ще защитим интереса на българските граждани. Да, това беше тема за разговор, макар и маркирана кратко. На срещата изясних този наш интерес - да защитим живота на българските граждани", заяви Тагарев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
Жълтите
преди 3 месеца
Пращаме офицер, т.е. се включваме във война. По какъв начин това престъпно деяние съответства на българските интереси? А пленените българи, дали хутите ще са благосклонни към тях? Този с всичкия си ли е? Интересно кой офицер ще отиде там с ясното съзнание, че няма да се върне. Ако ще се праща някой, то това трябва да бъде Тагарев. Да не говорим, че е нужно решение на Народното събрание. Жабата се сварява бавно- първо при хутите, после в Украйна, ама не мисли умнокрасивият, вярва че НАТО го пази Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
о.з. поручик
преди 3 месеца
Що не изпратихте тоя натовски военнопрестъпник Тагарев, да изяде някой черен хутски х... в дъртия си дирник! По-долнопробно правителство от 1989 г. насам БГто е нямало, като изкл. седесерастите в началото. Сигнализирай за неуместен коментар