Премиерът Денков се включва във форума в Давос, Ердоган изтегли делегацията си

Българският министър-председател ще участва в серия дискусии и разговори

16.01.2024 | 06:56 Редактор: Вяра Димова
Премиерът Денков се включва във форума в Давос, Ердоган изтегли делегацията си

Министър-председателят акад. Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически форум, който събира международния политически и финансов елит в швейцарския курорт Давос. В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическа несигурност, екологични рискове, изкуствения интелект и противодействието на дезинформацията.

Според тазгодишния  доклад дезинформацията е един от най-големите краткосрочни рискове, а екстремните метеорологични условия се издигат като ключов дългосрочен проблем.

Българският премиер ще участва в серия дискусии и лични разговори. В Давос са над 2 800 участници от около 60 държавни и правителствени ръководители - сред тях президентите Володимир Зеленски и Еманюел Макрон, председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и китайският премиер Ли Цян.

Съединените щати ще бъдат представени от държавния секретар Антъни Блинкен. Заради войната на Израел в Газа турският президент Реджеп Ердоган изтегли делегацията си от световния икономически форум. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
Му ха ха
преди 3 месеца
Отива в Давос, за да коленичи лично пред началниците си, истинските,а не ония от Посолството. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Боже
преди 3 месеца
Опази! Денков и клит! Две несъвместими неща! А Зеленото хич не го интересува форума. Пак ще реве за помощ! Цялата хайка от световни военолюбци е там!Браво на Ердоган! Сигнализирай за неуместен коментар