Общинските съветници от ИТН отсвириха извънредното заседание на СОС

Надяваме се колегите скоро да осъзнаят своята отговорност, се казва в позицията им

14.01.2024 | 10:16 Редактор: Тодор Петров

Общинските съветници от ПП "Има такъв народ" излязоха с позиция след писмото до всички общински съветници във връзка с получен доклад от кмета на Столичната община Васил Терзиев, с което ги призовава да се съберат на 15 януари.

"Вчера, в края на работния ден, който е и краят на работната седмица, по е-мейл се получи покана за извънредно заседание на общинския съвет на 15.01 (понеделник), с мотив вземане на спешно решение. Оставяме на страна, че общинският съвет не е избрал председател и не е формирал постоянни комисии, което значи, че не може да вземе подобно решение. Оставяме на страна, че изпратеният доклад, въз основа на който се иска свикване на извънредно заседание, не отговаря на правилника за работа на СОС и по същество не съдържа решение", посочват от ИТН.

"За нас изключително притеснителен е фактът, че казусът не беше дори представен на срещата, която се състоя в кабинета на кмета на 10.01 и на заседанието на общинския съвет на 11.01. Всичко това води до следния извод: Или така създалата се ситуация манифестира хаоса в работата на Столична община, или става въпрос за опит за допълнително нагнетяване на напрежението между общинските съветници в СОС", се казва още в позицията на общинските съветници. 

По думите им, при всички положения губещи са жителите на Столична община "и ние, техните избраници и представители".

"Не бива да допускаме повече това! Общинските съветници от ИТН са последователни в действията си и от ден първи са представили решение за излизане от ситуацията! Съветниците от ИТН няма да присъстват на подобни заседания, а само и единствено на такива, отговарящи на закона и правилника на СОС. Надяваме се колегите скоро да осъзнаят своята отговорност и да проявят повече конструктивност и готовност за сътрудничество в името на гражданите на Столична община!", настояват от ИТН.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 1
Алито от София
преди 3 месеца
Евала на ИТН никаква аванта на тези хомосексуалисти от управата на София, пп-дб, герб - дпс, нека се спускат от яд всички крадци на дс с главата и васил терзиев Сигнализирай за неуместен коментар