БЧК раздава топъл обяд на хора без дом и препитание в Пазарджик

Менюто включва супа, основно и десерт

13.01.2024 | 13:59 Редактор: Толя Стоянова

В Пазарджик хора без дом и препитание ще получават топла храна в продължение на два месеца от Социалната трапезария на БЧК. Те получават меню, което включва супа, основно и десерт, който много често е плод. Средствата са осигурени от дарители.

През последните години социалната трапезария на БЧК в Пазарджик често се оказва единствената възможност за някои жители на града да имат прясно приготвена и топла храна. И тази зима тя храни 12 бездомници. За ноември и декември прехраната е осигурена от БЧК, а за следващите два месеца средствата са от дарители и са в размер на 2100 лв.  

"Ние традиционно си подпомагаме трапезарията на БЧК и то в трудните месеци винаги – януари, февуари предпочитаме. Инициативата си я има, тя традиционно си става и мислим и за в бъдеще да им помагаме", каза президентът на "Лайънс клуб Пазарджик" Иван Мушев.

За хората без дом и препитание осигурената храна е от огромно значение.

"Ние с тази храна не им решаваме проблема, но им даваме възможност да преживеят тези дни, особено студените дни. Ние вече имаме картотека на хората, които са бездомни", сподели  инж. Живко Дишков от БЧК Пазарджик.

Друга програма на БЧК осигурява храна на социално слаби хора от града. С помощта на Червения кръст и дарения общо 300 човека в неравностойно положение имат осигурен обяд през определен период годината.

Вижте повече в репортажа.