Васил Терзиев: За да имаме здрави души, трябва да имаме изкуство

Кметът на София присъства на връчването на отличия на университетите, които са първи в рейтинга на висшите училища

12.01.2024 | 23:00 Редактор: Елеонора Танева
Васил Терзиев: За да имаме здрави души, трябва да имаме изкуство

Темата за образованието е нещо, с което паралелно с бизнес или другите ми дела съм се занимавал години наред. Мисля, че всички трябва да сме обединени около темата за образованието, това е бъдещето на нашата държава. Там трябва да полагам усилия - да развиваме училищата, висшите учебни заведения, за да имаме здраво общество. Това каза кметът на София Васил Терзиев, който връчи отличията на ректорите на два вуза, чийто дом е столицата - проф. Пламен Дойнов на Нов български университет, първи в направление “Театрално и филмово изкуство”, и на проф. Георги Янков, ректор на Национална художествена академия, която е на първото място в направление "Изобразително изкуство”. 

Той присъства на церемонията за връчване на отличия на университетите, които са първи по направления в рейтинга на висшите училища. Домакини на събитието бяха "24 часа" и зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов, в чиято сграда NV Tower в столицата бе осмото поред събитие.

"Няма как да имаме здраво общество без здрави хора. За да имаме здрави души, трябва да имаме изкуство, каза още кметът на София. Пожелавам да имаме все повече хубави поводи, на които да празнуваме академичните успехи на нашите учебни заведения. Благодаря, че го правите възможно, и благодаря за това, което правите за бъдещето на нашата държава", обърна се той към присъстващите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)