Неочаквано красиво: Русе се събуди като в сюжет от "Замръзналото кралство"

Поливната система е била пусната умишлено, полицията ще разследва кой го е направил

11.01.2024 | 19:22 Редактор: Деси Николова

Центърът на Русе се превърна в "Замръзналото кралство". Тази сутрин зелените площи в Градската градина бяха опаковани в ледени висулки. И пространството бързо стана декор за десетки фотосесии. 

Причината за неочакваната ледена приказка е пуснатата поливна система. При минусовите температури водата е замръзнала и е сътворила уникални за центъра на Русе гледки. От Общинското предприятие "Паркстрой" обясниха, че системата е била задействана умишлено. Предстои да бъде уведомена полицията и да се проследи по камерите за видеонаблюдение кой го е направил.

"Около 7 и половина получихме сигнал, че има вода, която излиза от поливната система на площада. Шахтата се отваря на ръка, както навсякъде с всички поливни системи, и кранът трябва да се бутне, за да се спре или пусне", разясни директорът на "Паркстрой"-Русе Николай Кънчев.

"Дефект стана ефект. Така или иначе, почти няма зима, но за сметка на това си я докарваме сама тази поледица. За русенци е атракция, така че все пак е някаква положителна емоция", сподели фотографът Явор Мичев.