Борисов номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия, той поема ПГ на ГЕРБ

"Тя ще се справи", каза лидерът на ГЕРБ

11.01.2024 | 12:40 Редактор: Вяра Димова

"Десислава Атанасова е номинацията на ГЕРБ за конституционен съдия", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. "Тя ще се справи много добре", каза той.

Атанасова е юрист по образование. Била е министър на здравеопазването и председател на Комисията по здраве към НС. Била е също заместник-председател на Комисията по правни въпроси и член на Комисията по външна политика.

Тъй като тя е шеф на парламентарната група, Борисов заяви, че той самият ще е председател на групата, предаде "Фокус".

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че Мария Габриел ще бъде номинацията за премиер. 

"Асен Василев е министър и ако колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" не пожелаят да го сменят, ние ще продължим да го подкрепяме. За вицепремиер беше предложен, но ние не се съгласихме, защото Мария Габриел и Денков са равнопоставени. Това са ротационните премиери, за които сме се разбрали. Кирил Петков е прав, че те са с по-особен статус", обясни Борисов.


2
2 rate up comment rate down comment 0
голям експерт
преди 3 месеца
Браво! Преди време, Борисов беше заявил, че и магаре да номинира за президент, ще го изберат. Сега май е същото..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
УжасТ
преди 3 месеца
Нямам думи! Надявах се да е Христо Иванов- идеолог на Пеевската Конституция, но уви. Може и Лена Бориславова, или тя ще е в Европейския парламент заедно с Бойкикев?А защо не правният " корифей" Пеевски? Сигнализирай за неуместен коментар