БСП: От ГЕРБ подчиняват и Сдружението на общините, звънят на кметове как да гласуват

Според тях се погазват правилата при избора на членове в УС на СОРБ

10.01.2024 | 14:42 Редактор: Деси Николова
БСП: От ГЕРБ подчиняват и Сдружението на общините, звънят на кметове как да гласуват

Започна структурирането на Управителния съвет на Сдружението на общините. По правила и ред, приети от самото сдружение, БСП  има право на свой представител от Югозападен регион. Изпълнителното бюро  на БСП  издигна за кандидат кмета на Дупница Първан Дангов. В пълен разрез с  принципите на демократичната и правова държава, грубо газейки правилата на самото  сдружение на общините,  ГЕРБ издигнаха и избраха кмета на Перник Станислав Владимиров, подкрепен от тях на изборите. Това се казва в позиция на изпълнителното бюро на БСП изпратена до медиите.

Според тях  това е погазване на правилата при избора на членове в Управителния съвет на Сдружението на общините.

"Така ГЕРБ ще имат двама представители, отнемайки едното място на опозицията. С това за пореден път доказаха своята безпринципна и антиевропейска политика. След като лишиха опозицията от председателство на парламентарни комисии, което никога не се е случвало, разпределят независими регулатори по  квотен политически признак, което веднага ги прави зависими, сега подчиняват и Сдружението на общините. Техен представител е звънял и упражнявал натиск върху кметове как да гласуват", пише още в съобщението

"Ние ценим нашите кадри,  ще внесем отново кандидатурата на Първан Дангов, вече в Общото събрание на общините. Благодарим на всички други политически партии, които ни подкрепиха днес. Искаме възстановяване на демократичното начало, правовия ред и европейския облик на България, където не се налагат силово диктаторски подходи", допълват от БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR