Премиерът Денков: Без компромиси със състава на МС заради ДПС (+ВИДЕО)

Министри ще бъдат сменяни, само ако и двамата с Мария Габриел са съгласни

10.01.2024 | 09:29 Редактор: Вяра Димова

Няма да правим компромиси със състава на Министерския съвет заради ДПС при ротацията. Това заяви премиерът Николай Денков, който отговаря за седми път на въпроси на граждани във Facebook.

Ако искаме да гласува и ДПС за това правителство, трябва да минем и през разговори с ръководството на ДПС, посочи Денков. Според него колкото е по-широка подкрепата за правителството в парламента, толкова по-добре.

Премиерът каза, че при ротацията министри ще бъдат сменяни, само ако и двамата с Мария Габриел са съгласни това да се случи.

"Министрите трябва да продължат работата си, за да се опитат да изпълнят това, което са започнали. Ще бъдат сменяни, само ако наистина е необходимо, това ще бъдат единични случаи", отбеляза министър-председателят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
Лъже Денков
преди 4 месеца
Как ще минат важните законопроекти без ДПС, като без гласовете на ДПС няма мнозинство? Как така не участват в управлението, като без ДПС не е възможно да бъдем приети в Еврозона и Шенген, да се промени Конституцията и много други неща? Шут и половина. Въпросът е- какво иска ДПС в замяна? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
премиер
преди 4 месеца