С чий мандат ще бъде кабинетът? Не са договорени параметрите при ротацията

Не е обсъждан въпросът за смяна на министри, съобщи Христо Иванов

05.01.2024 | 16:34 Редактор: Тодор Петров
С чий мандат ще бъде кабинетът? Не са договорени параметрите при ротацията

Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при ротацията на премиера през март, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

Кабинетът, чийто премиер е Николай Денков, беше излъчен с мандата на втората политическа сила - ПП- ДБ. На 6 март предстои постът да заеме Мария Габриел като представител на ГЕРБ-СДС.

Преговорите между двете политически сили по този въпрос още не са започнали.

"Докато не договорим всички подлежащи на преговори параметри, не говорим през медиите и не правим публични анонси. Има едни параметри, които бяха договорени, за да се случи ротацията. Те са публично известни. Все още няма структуриран процес на разговори и мисля, че е разумно едва когато минем през такъв процес и имаме цялостна договорка, едва тогава да комуникираме публично. Защото това е отговорната позиция. Всичко останало са медийни димки, искри, фойерверки и прочие", обясни Христо Иванов пред БНР.

Още не са завършили и разговорите по споразумението за назначението в контролните и регулаторни органи. Не е обсъждан и въпросът за смяна на министри, увери Иванов.

"Същото мога да кажа и по тази тема. Всякакви анонси по отделни министерства, отделни персонажи, преди да има цялостна пакетна договорка, просто не са отговорни. Нито е почнал структуриран процес, на който изобщо да можем да стъпим", посочи Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Брей!
преди 4 месеца
Гаргамел се отметна от " джентълменското споразумение " за " ротация". Сигнализирай за неуместен коментар