Пиян или дрогиран? До дни ще тестват шофьорите с нови апарати за алкохол и наркотици

Калин Стоянов е готов да остане вътрешен министър и след ротацията

02.01.2024 | 18:00 Редактор: Елеонора Танева
Пиян или дрогиран? До дни ще тестват шофьорите с нови апарати за алкохол и наркотици

До края на седмицата ще влязат в употреба новите апарати, с които ще се изследват пробите за алкохол и наркотици на шофьорите.

"В момента ще оборудваме ВМА, както и Института по криминалистика и криминология. Резултатите по отношение на алкохола нямаме проблем. Имаме забавяне с резултатите по отношение на наличието на наркотици в кръвта", съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той потвърди, че борбата с пътния травматизъм е приоритет на правителството и е готов да остане министър на вътрешните работи и след ротацията в кабинета през март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Всъщност най-лесно е ако в болницата прилагат същия полеви тест. Тогава дали е пил ибупрофен или марихуана ще е абсолютно все едно. И винаги ще оправдава дръг тест 5000, който си е доста дефектен. Е при марихуаната има оттърване, защото има минимално допустима доза, но с бърз ибупрофен оттърване няма. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
То и сега е до дни: около 180 дни. Но разбира се, не се казва какво се счита за лекарство и какво за наркотик. Така че терора ай ще се запази. Сигнализирай за неуместен коментар