България посрещна 2024 г. без мощна заря по площадите, хиляди се хванаха на "Дунавско хоро"

В Бургас раздадоха баница с късмети

01.01.2024 | 13:33 Редактор: Елеонора Танева

С концерти, заря, празнична атмосфера и много надежди за мир България посрещна новата 2024-а година на площадите в големите градове на страната.

Хиляди избраха да посрещнат 2024 г. на столичния площад "Александър I Батенберг". Празнуващите се забавляваха с песните на група "Остава", Дони и Нети и други обичани български звезди. В първата минута на новата година светлинно шоу и пищна заря озариха небето над София.

На открито много пловдивчани вдигнаха наздравица на 2024 г. На сцената в центъра за доброто настроение се погрижиха група "Тригайда" и ансамбъл "Тракия". За първи път градът посрещна новата година с тиха заря, като така общината намали шумовото натоварване при хората и животните. 

Бургазлии посрещнаха новата година на площада със заря и кръшно хоро. Вълнуващ момент от празничния концерт беше изпълнението на Марти Синтрън, който повдигна градусите на настроението с песни на No Mercy.

Малко преди полунощ изпълнителят се включи в бургаската традиция, изтегляйки късметче от новогодишната баница.  Над 2000 парчета новогодишна баница с късмети и греяно вино бяха раздадени в първите минути на новата година.

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Щото няма пари братче, гледахте ли Сидни, Хонконг, Дубаи, Лондон, Сеул, И въобще другите държави, яка заря, голямо нещо. Тука тая държавица е за смях и жалост. смешници я управляват. За съжаление нищо добро не ви чака. Сигнализирай за неуместен коментар