Царството на куклите в сърцето на София - деца изработват герои от приказките от различни материали

Ангелите са истинско бяло чудо

31.12.2023 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

За края на годината екипът на Bulgaria ON AIR ви изпраща в царството на куклите в центъра на София, където можете да купите ангели и кукли, изработени от деца.

Работилница-творилница. Или как въображението на децата се пренася върху материалите - стъклена бутилка, дървена лъжица. За изработването на един ангел или кукла - разказва журналистът и писател Жени Костадинова.

"За децата е по-любимо е сами да си изработят кукла и точно това се случва в работилница ни за кукли, в която имаме над 60 модела - герои от детски приказки, анимационни филми, както и традициите на българина", сподели тя.

Над 3000 са куклите в именитата къща, а безброй детски ръце създават красивите играчки. Ангелите са истинско бяло чудо.

"Всяко дете си изработва само куклата, може да има помощ от мама, от баба. Използват различни материали като шишарки, крушки, дървени материали. Но всяко ангелче, носи различен дух", допълни Костадинова.

А ако все още не сте избрали коледния или новогодишния подарък, той може да бъде един ден в работилницата и маратон в къщата на куклите.

"Най-красивият подарък, изработен от ръцете на едно дете, е много по-хубав от баналните коледни подаръци", категорична е тя.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.