Без заря за ЧНГ на пл. "Батенберг", полицията с драконовски мерки за сигурност

Над 200 полицейски екипа ще следят за контрола

29.12.2023 | 14:01 Редактор: Толя Стоянова

Започна организацията и строежът на сцената за новогодишния концерт, организиран от Столичната община на площад "Княз Александър I". На 31 декември от 16:00 часа ще бъде затворено движението по бул. "Цар Освободител", като то ще бъде пуснато най-рано сутринта на следващия ден.

Над 200 екипа на Столичната полиция ще следят за контрола. По време на концерта няма да бъдат допускани деца без родители, също така и лица, употребили алкохол или забранени вещества, както и лица, носещи пиротехника. На концерта няма да има заря, а само светлинно шоу.

"Мерките, свързани с новогодишни концерт, са предприети с план на Столичната дирекция на вътрешните работи. С пиротехника и стъклени чаши и бутилки няма да бъдат допуснати хора през КПП-тата, които СДВР организира", заяви директорът на АПП на Столичната община Красимир Димитров

"В 16:00 часа колегите ще изградят периметър около площад "Княз Александър I" с полицейска лента и парапети. Ще призова гражданите да не посещават събитието с обемисти пакети и багажи", каза началникът на сектор "Масови мероприятия" към СДВР гл. инсп. Иван Георгиев.

На концерта ще вземат участие едни от най-обичаните и популярни български певци. За да не мислим как да се приберем след празничния концерт- Столичният градски транспорт ще работи с удължено работно време.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.