Хекимян за временния председател на СОС: ПП-ДБ-СС все още са се запънали като магаре на лед

Следващото гласуване ще бъде на 11 януари

28.12.2023 | 19:12 Редактор: Толя Стоянова

След петия фалстарт за избор на председател на Столичния общински съвет - общинските съветници Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО организираха среща, на която се отзоваха всички формации, без БСП и "Възраждане". Двете партии прекратиха преговорите с водещата коалиция, заради демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"ГЕРБ искат коалиционно споразумение, докато ние и повечето от участниците виждаме решение в избора на временен председател до приемането на бюджета", каза Лилков.

Според ГЕРБ-СДС за избор на пръв между равни може да се вземе урок от настоящия парламент.

"ГЕРБ като стара и мъдра партия прецениха, че ще направят крачка назад. ПП-ДБ-СС все още са се запънали като магаре на лед, нищо, че в София е топла зима", заяви Антон Хекимян от ГЕРБ.

"Целта е само една - да се покаже, че без тях или след тях този град не може да бъде управляван. Аз съм сигурен, че ще ги опровергаем", коментира Андрей Зографски от ПП-ДБ-СС.

От "Има такъв народ" смятат, че предложението за временен председател е стъпка напред. 

"Коалиционното споразумение е задължително, колегите от водещата сила трябва да излязат те с това предложение, да го представят и да търсят вече подкрепа", посочи Пламен Данаилов от ИТН.

Следващото гласуване за избор на председател ще бъде на 11 януари, за когато е насрочено и първото за новата година заседание на Столичния общински съвет. Преди това политическите формации отново ще седнат на масата за преговори в търсене на обединяваща фигура.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
0 rate up comment rate down comment 0
Симката
преди 4 месеца
То само магарета в тази партия Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
гостенин
преди 4 месеца
направо са си магарета в калчища Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Даниел
преди 4 месеца
Те открай време са си запънати и инатливи като магарета. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Хитромяй
преди 4 месеца
Ти за мен не си никакъв авторитет!Не ме интересува твоето мнение и не искам да взимаш каквито и да са решения от мое име и такива, които ме касаят като жител на София за града ми!Ришълците ВЪН Сигнализирай за неуместен коментар