БМФ: Ще окажем пълно съдействие за "Верила", 131 г. сме с безупречна репутация

"Ако наркотрафикът бъде доказан, то ще представлява тежко престъпление", се казва в позицията

21.12.2023 | 14:25 Редактор: Искра Ангелова
БМФ: Ще окажем пълно съдействие за

Към настоящия момент "Параходство Български морски флот" АД не разполага с информация от ирландските власти във връзка със задържания кораб. Известно ни е единствено, че се провежда специализирана полицейска акция по претърсване на кораба във връзка със съмнения за участието му в наркотрафик. Това стана ясно от позиция на БМФ, разпространена до медиите.

"Ако това бъде доказано по съответния надлежен ред, то ще представлява тежко престъпление и същевременно грубо погазване на ценностите, вътрешните правила, политики и процедури на "Параходство Български морски флот" АД, което е дружество със 131-годишна история и с безупречна репутация в международното търговско корабоплаване", се казва още в изявлението.

"Ръководството на "Параходство Български морски флот" АД ще окаже пълно съдействие на всички компетентни власти и органи за разкриване на обективната истина, като се надява по отношение на виновните лица да бъде приложена цялата строгост на закона и те да изтърпят съответните наложени наказания", завършват от БМФ.