В последния си работен ден депутатите се скараха заради Детската болница

Парламентът приема бюджета на държавата за следващата година

21.12.2023 | 13:39 Редактор: Тодор Петров

Ударно, предколедно и окончателно: в последния си работен ден парламентът приема бюджета на държавата за следващата година. Важни решения за парите за учениците до осми клас и помощите за отглеждане на дете. 

Депутатите приеха еднократна помощ от 300 лв. за учениците в 1, 2, 3, 4 и 8 клас. 50 лева месечната помощ за едно дете, 110 лв. за две деца и 165 лв. за три деца. 375 е еднократната помощ за раждане на първо дете и 900 лв. за второ.

Спор в пленарната зала породи въпросът трябва ли в държавния бюджет да бъдат заделени средства за Национална детска болница.

"Апелирам управляващите: Стегнете се, да го изберем този терен и да почнем да я строим тази болница", призова Димо Дренчев от "Възраждане" . 10:51 

"Когато се извършите там дейностите, ние държавата, се ангажираме да финансираме и да стоим докрай зад този проект", заяви Йордан Цонев от ДПС.  

За пръв път в държавен бюджет са включени инвестиционни проекти на общините - те са 1600. Всяка община вече ги е заявила и ще може да ги реализира с държавни средства.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR