Борисов призова Радев да реши бързо за таксата за "Балкански поток"

В Унгария чакат обнародването в Държавен вестник, заяви лидерът на ГЕРБ

20.12.2023 | 12:43 Редактор: Толя Стоянова

"Има една тема, която президентът Радев се надявам да реши бързо – това е таксата за "Балкански поток". В Унгария чакат обнародването в Държавен вестник, при нас мина на две четения, умолявам президента да подпише", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му оттук нататък ще се занимават с бюджета, защото той касае пряко всеки един човек от софийската до най-малката община.

"С приемането на този бюджет, след това общините имат около месец и половина да си приемат бюджетите. Спекулациите, че това ще бъде бюджет за ГЕРБ, за ДПС - тук са абсолютно всички общини, чиито кметове са независими или излъчени от политически партии", каза още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ се пошегува с Асен Василев, че той пръв е влязъл в кабинета му на Игнажден и се надява следващата година да е добра за България, предаде "Фокус".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма притеснения от заявките на опозиционните партии, че ще сезират Конституционния съд за приетите промени в Конституцията на трето четене.

"Конституцията я коментираха колегите Христо Иванов и Кирил Петков. Това, което поехме като ангажимент да подкрепим, го свършихме", допълни Борисов.