Денков оптимист за 2024 г: За пръв път от много години българите са щастливи

"Усилията ни постепенно водят до успех", отбеляза премиерът

20.12.2023 | 11:52 Редактор: Вяра Димова

Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген - всичко това ни дава увереност, че усилията ни постепенно водят към успех, а хората усещат грижата за тях. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание.

Той се позова и на социологическите проучвания от последната седмица, които показват, че българите гледат все по-уверено към бъдещето. За първи път от много години ⅔ от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че 2024 г. ще бъде по-добра за тях.

Повод за оптимизъм за идната година са и първите гости, които акад. Денков посрещна в Министерския съвет днес - Игнажден. Преди началото на заседанието своя поздрав и пожелания отправиха коледарчетата от 200 ОУ "Отец Паисий" в село Лозен, а преди това в сградата влязоха младите художници от Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" и 49 ОУ "Бенито Хуарес".

Учениците и от трите училища участват в дейности по интереси, реализирани по националната програма "Заедно в изкуства и в спорта".

"Идеята на програмата е ясна - няма нужда да учиш в спортно училище, да учиш в художествено училище, за да бъдеш добър в различните спортове или в изкуството. Радвам се, че след две години програмата стана много популярна. Вече над 60,000 деца участват в нея", каза премиерът при откриването на изложбата. 

Министър-председателят изрази надежда изложбата на учениците да подпомогне за популяризирането на програмата и следващата година в нея да се включат още повече деца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 4 месеца
Само като видя Денков и ми потъват гемиите. Хиляди години еволюция, за да стигнем дъното на човечеството, събрано в МС и НС. Сигнализирай за неуместен коментар