Протест пред БНР заради интервюто на посланика на Русия Елеонора Митрофанова

Недоволството поиска Петър Волгин да бъде уволнен

16.12.2023 | 13:58 Редактор: Вяра Димова

Граждани се събраха на протест пред Българското национално радио заради гостуването на посланика на Русия Елеонора Митрофанова в предаването на журналиста Петър Волгин. Протестиращите поискаха промени в обществената медия, която според тях се е превърнала в "разпространител на пропагандата и дезинформацията на Кремъл".

По същото време Волгин обяви във Facebook, че Делян Пеевски е възразил срещу участието на Митрофанова, а впоследствие програмният съвет на радиото е забранил излъчването му и запита има ли връзка.

От партия "Възраждане" пък разпространиха писмо до медиите, в което се обявиха срещу "политическата цензура и двойните стандарти в обществените медии"

"Човек, който започва трета европейска война в началото на XXI век, неговите представители да бъдат допускани по този начин да разпространяват откровена пропаганда и лъжи. Чудим се какво правят политиците, защо мълчат, защо допускат този журналист, който очевидно работи като пропагандатор на чужда държава, да използва БНР. Проблемът е, че той е превърнал националното ни радио в PR практика в полза на чужда държава", заяви Атанас Шарков.

"Искам Петър Волгин да бъде уволнен. Това може ли да бъде български журналист, който защитава българските национални интереси. Не, и Петър Волгин го е доказал нееднократно. И е позор, че той продължава да има трибуна от БНР", смята Иван Панчев.

Снимка: архив, БГНЕС


4
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 месеца
Да - вън от БНР, да ходи да се репчи в някое руско!!! Там *** приемат. Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 2
Що?
преди 4 месеца
А проамериканските " национални" медии чий интерес защитават? Те отявлено работят за чужди интереси, ама това не смущава протестиращите. Нали получават пари от американски НПО? -Какво лошо има да вземаш пари и да защитаваш интересите на чужда държава?- питат се протестиращите срещу Волгин, обвинявайки го в собствените си грехове. Тук не ни Украйна, че всичко руско да се забранява, защото две посолства щели да се почувстват обидени. Ясно е, че Пеевси нареди на БНР, а посолството нареди на Пеевски Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 2
ЦЕНЗУРА
преди 4 месеца
"Ръководството на БНР смята за недопустими и категорично отхвърля опитите за намеса в редакционната политика на медията. Случаят с неизлъченото интервю на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация Н.Пр. г-жа Елеонора Митрофанова не трябва да бъде използван за политически цели и внушения." - ПОЯВНА ЦЕНЗУРА ОТ ТАЗИ, НЯМА! Живеем в "демократична" държава!? ЕТО ЗАТОВА СМЕ НА 113 МЯСТО В СВЕТА по медийна свобода! (Догодина може да бъдем на 199-то) Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 4 месеца
Трябва да го съдят, не само да го уволнят. Сигнализирай за неуместен коментар