Студ и сняг в следващите дни, температурите ще паднат рязко

От пътната агенция предупредиха, че се очаква усложнена обстановка

15.12.2023 | 06:55 Редактор: Тодор Петров

Студ и сняг идват в следващите дни. Следобед в северозападните райони от страната ще започнат валежи от дъжд, а до вечерта ще завали на много места в Западна и Централна България. 

През нощта срещу събота дъждът навсякъде ще премине в сняг. В събота в северните райони валежите ще отслабнат и постепенно ще спират, а в южната половина от страната ще продължат през целия ден. Ще се образува снежна покривка. 

От пътната агенция предупредиха, че се очаква усложнена обстановка, а шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили. Температурите рязко ще паднат и почти навсякъде ще са едва няколко градуса над нулата.

Ще духа умерен източен вятър със скорост до 35 км/ч. Максималните температури ще са от 5 до 9 градуса, по Черноморието и на север от планините - до 8-9, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Очакваната снежна покривка по високите части ще бъде от 15 до 20 см. В неделя валежите ще спират и ще бъде студено. В понеделник ще се затопли, но ще има мъгли и ниски облаци. Във вторник се очакват валежи от дъжд с усовия за поледици.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR