Очаква ни студена сряда без валежи, времето се разваля в петък

В събота в населените места ще се образува снежна покривка от 7 до 15 см

13.12.2023 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 0 до 3 градуса, по високите западни полета до -1. Постепенно ще се затопля, като в ниските места и поречията се очакват мъгли, а по планините ще бъде слънчево. По Черноморието ще има ниски облаци. 

През деня облаците ще се разкъсват, докато на изток ще се задържи облачно и мъгливо. Следобед отново ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде от югозапад слаб със скорост до 25 км/ч. 

Максималните температури ще са от 7 до 10 градуса, по Черноморието - до 12, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите през следващите дни мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление, като в планините по високите места, над 1500 м надморска височина, ще бъде слънчево. У нас в четвъртък се очакват валежи от дъжд, а в петък от дъжд и сняг - по-интензивни в централните и южните части от страната. 

В събота ще вали сняг, като в населените места ще се образува снежна покривка от 7 до 15 см. В планините също ще има валежи от нов сняг и снежната покривка на места ще достигне до 15 - 20 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.