Борисов поема структурите на ГЕРБ в София, сменя почти цялото ръководство

Силата е в младите хора, които застават зад нашата кауза, заяви лидерът на партията

11.12.2023 | 11:31 Редактор: Толя Стоянова
Борисов поема структурите на ГЕРБ в София, сменя почти цялото ръководство

Бойко Борисов поема лично структурите на ГЕРБ в столицата. Лидерът на партията е съобщил новината тази сутрин пред всички депутати, общински съветници, районни кметове и ръководители на ГЕРБ в София. За да следи партийните структури в София, Борисов ще разчита на помощта на кмета на район "Нови Искър" Даниела Райчева. 

Борисов е сменил и над 80% от ръководителите на райони с нови лица от младежката структура на партията. Сред тях са депутатите Николай Алгафари, Даниел Александров и Александър Иванов, общинските съветници Димитър Вучев и Драгомир Младенов, заместник-областният управител на София Стефан Арсов, парламентарният секретар на Министерство на иновациите и растежа Станислав Петрунов, кандидатите за кметове на районите "Младост" и "Студентски" Юлиан Пейчев и Кристиян Маджуров, както и кандидатите за общински съветници Румен Александров, Михаела Иванова и Йордан Тодоров. Позиции заемат и активните младежи Диян Иванов, Мартин Милев, Атанас Бояджиев, Борислав Куртев, Георги Владов, Никола Скорчалиев и Добромир Иванов.

Младежите от ГЕРБ ще имат за задача да развиват структурите в столицата. Новите районни ръководители са добре образовани и имат политически опит, имат семейства и деца, пише "24 часа".

"Силата на ГЕРБ е в младите хора, които застават зад нашата кауза. За разлика от другите партии, ние много добре знаем, че не само бъдещето, но и настоящето принадлежи на младите. Те трябва да участват активно в управлението на политическите процеси и да взимат решения. Преди 17 години ГЕРБ беше основана от млади, образовани хора с хъс за генерална промяна на България. Обновяваме се постоянно, съчетавайки дързостта и енергията на младите с мъдростта и експертизата на опитните управленци. Затова няма кой да победи ГЕРБ", заяви Борисов.

Общинските съветници Ваня Тагарева и Лорита Радева поемат районните структури "Панчарево" и "Искър". Бившият кмет на район "Слатина" Наталия Стоянова застава начело на партията в района. Маргарита Александрова поема район "Оборище", Милена Янкулова продължава активно да развива ГЕРБ в "Подуяне", а Ивелина Джартова ще продължи да работи за "Кремиковци".

Бившите кметове на районите "Връбница" и "Илинден" Младен Младенов и Иван Божилов ще вложат усилията си в развиване на районните структури. Светослав Тодоров остава начело на ГЕРБ в район "Нови Искър". Кметът Димитър Димов, който се пребори за запазване на "Надежда", ще ръководи и партията в района.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)