"Възраждане": Стремежът към Еврозоната е заради користни цели, не изпълняваме критериите

"Колкото и да се молят, колкото и да лъжат от правителството, няма да ги допуснат", каза Цвета Рангелова

08.12.2023 | 11:29 Редактор: Толя Стоянова

Цвета Рангелова от "Възраждане" коментира в Народното събрание участието на финансовия министър Асен Василев на заседанието на Съвета на финансовите министри от ЕС, в чиято програма е включена и темата за приемането на България в Европейския валутен механизъм. Според нея страната ни не изпълнява критериите, а стремежът към Еврозоната е заради користни цели. 

"България продължава да не изпълнява критерия за инфлация. Пропастта между нашата инфлация и критерия е цели 4,8-процентни пункта - двойно по-голяма от миналата година. Колкото и да се молят, колкото и да лъжат от правителството, няма да ги допуснат. И защо е цялата тази молба за милост към България? Отговорът няма нищо общо с националния ни интерес, а само с личния материален интерес на група политици. За съжаление, точно "Йес, сър!"- политиката е характерна за българските политици", каза тя.

Междувременно, с доклад на Комисията по конституционни въпроси депутатите започнаха обсъждането на промените в основния закон, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Против Еврото
преди 4 месеца
Управляващите нямат срам Стига с това Евро престанете да тормозите хората никой не го Иска престанете ни тормозите това е тормоз Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Ама и.....
преди 4 месеца
" Според нея" не изпълняваме критериите?Сериозно? Математиката е точна наука, нали? Всеки знае, че не ги изпълняваме, но все пак, както заяви духовният гуру на евроатлантизма / Просто К./: " ЕС не се ръководи само от морала", така че ще ни приемат да плащаме чуждите дългове на драго сърце, даже без да отговаряме на изискванията. Какво значи някакво си право на ЕС? Същото, което и законът, особено основният, по нашите географски ширини. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 4 месеца