Валежи от сняг и нова порция застудяване, 7-8 градуса ще бъдат максималните температури

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъдем в плен на мъглите

08.12.2023 | 07:14 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури днес ще бъдат от минус 1 до 5 градуса, по Черноморието до 3 градуса. Сутринта ще превалява по Черноморието, докато на запад облаците ще се разкъсват. Следобед ще вали слаб сняг в Предбалкана, Рила и Пирин, а в източните части от страната ще вали и дъжд и сняг.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад, със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, в Тракия и в Югозападна България до 7-8.

Над планините през деня ще бъде облачно с валежи от сняг. Снежната покривка в Стара планина ще бъде около 25-40 см, в Рила и Пирин 50-80 см. През нощта срещу събота валежите постепенно спират. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 метра височина - около минус 7 градуса, а на 1500 метра - от плюс 3, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота слаби снеговалежи се очакват в Добруджа и по Черноморието. В неделя и в началото на следващата седмица ще бъдем в плен на мъглите и ниските облаци. От сряда се очакват нови валежи от дъжд и сняг със значителни количества в южните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR