Таков скочи на Терзиев: Поставянето на краен срок за шеф на СОС не е професионален

"Миналата седмица сме изпратили две писма до кмета", каза председателят на БСП-София

07.12.2023 | 11:45 Редактор: Толя Стоянова

"Миналата седмица какво си говорихме и какво се случи през тази една седмица, сега да си поставяме срокове, че в понеделник, ако не сме готови, и вторник, ако не изберем председател, изчезват едни пари", коментира председателят на БСП-София Иван Таков, който се ядоса на столичния кмет Васил Терзиев и на срока, който постави той за избора на председател на СОС.

"Миналата седмица сме входирали и публично пред медии две писма. Знаем, че не са по обичайния ред, тъй като нямаме председател на Общинския съвет, който да ги разпредели до кмета, затова директно от мое име като председател на групата на "БСП за България" съм ги изпратил директно на вниманието на г-н Терзиев. Едното от тях беше по повод именно финансово-икономическото състояние на Столична община. Директно сме посочили, че искаме информация за големите проекти, да не се изпусне някъде европейско финансиране и дали има някакъв проблем по тях. Една седмица по-късно научихме през медиите, че може да бъдат загубени пари, но тази информация можеше да бъде подадена официално до общинските съветници и ние да можем да вземем адекватно решение", обясни Таков по време на първата част на заседанието в зала.

"Аз държа да научим не само за тези пари, които могат да бъдат изпуснати, а въобще за цялостното състояние на Столична община. А пък за тези средства, които могат да бъдат загубени - нека разберем какъв е механизмът, има ли вариант за отсрочка. Доколкото разбирам парите, които са за околна среда дори до края на годината трябва да бъдат разплатени. Тези, които вървят през МРРБ, са до март месец, така че трябва да научим малко повече за какво става въпрос", каза Таков, цитиран от "Фокус".

"И ние в момента сме поставени пред това, че общинските съветници - те ща са виновни, ако изгубим парите, но има група, която иска да управлява в Общинския съвет и от миналия четвъртък до този четвъртък получихме отново покана и серия от срещи, за да може да изберем председател до вторник", добави Таков.

По думите му подходът с поставянето на краен срок не е професионален.