10 см сняг трупа в Северна България, на юг ще вали дъжд и мокър сняг

Максималните температури ще са от 4 до 10 градуса

07.12.2023 | 07:17 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с минимални температури в страната от минус 2 до 7 градуса, по Черноморието до 7 градуса. През деня ще бъде облачно и дъждовно. В Северна България ще вали мокър сняг, а в южните райони - дъжд и сняг. По-интензивни валежи се очакват в източните райони, като там количествата валежи ще са до 30 литра на квадратен метър, а в Дунавската равнина и по морето дори до 50 литра на кв. м.

В северните части от страната ще се образува нова снежна покривка с дебелина около 10-13 см. В Южна България снегът бързо ще се стопи. Вятърът ще бъде от североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 4 до 10 градуса, по Черноморието до 9, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините през деня ще бъде облачно с валежи от сняг, по-интензивни в Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от югозапад със скорост до 30/ км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около минус 6 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 2.

В петък сутринта ще превалява по Черноморието, докато на запад облаците ще се разкъсват. Следобед ще вали слаб сняг в Предбалкана. Дневните температури ще са между  5 и 10 градуса. В събота ще има слаби снеговалежи в Добруджа.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)