ГЕРБ: Не се спазват ангажименти, Денков очевидно не взима решенията

"Бюджет 2024 не е одобряван от никого", коментира председателят на групата Десислава Атанасова

05.12.2023 | 14:33 Редактор: Искра Ангелова
ГЕРБ: Не се спазват ангажименти, Денков очевидно не взима решенията

Не се спазват ангажиментите. Денков очевидно не взима решенията, някой друг ги взима. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите ѝ конкретният повод сега са едноличните решения, които взима министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". "Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор "Здравеопазване", допълни тя.

"И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев имаше ясна договорка, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения", каза още Атанасова, цитирана от "Фокус".

Тя е категорична, че групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира: "Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат."

Председателят на ПГ на ГЕРБ допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава държавата да няма бюджет. "Много по-важният въпрос е обаче как ще продължим оттук нататък. Без доверие не може да се продължи, всеки трябва да преосмисли действията и думите си", призова Атанасова.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: БГНЕС