След снежния капан: Доброволци от Самоводене почистиха улиците от паднали дървета

Рано сутринта пред читалището бе засадена елха като символично начало

02.12.2023 | 14:36 Редактор: Толя Стоянова

Жители на пострадало от снеговалежите село почистват доброволно улиците и площадките от паднали дървета, клони и накъсани жици. Десетки живеещи в близкото до Велико Търново село Самоводене, се включиха в акцията, за да го направят по-приветливо място за живеене.

Още в неделя то бе затрупано от снежни преспи, а аварирали тирове предизвикваха многочасови задръствания. Селото остана 4 дни без ток, по улиците бяха повалени десетки дървета

"След като се стопи снегът, се откриха последствията като счупени дървета, накъсани проводници. Призовахме в социалните мрежи основно за подкрепа да си изчистим сами и да отстраним тези последствия", каза кметът на Самоводене Валентин Къндев.

Десетки жители на Самоводене се включиха в акция за почистване с техника, храсторези, моторни резачки и доброволен труд.

"Сега обстановката е екстремна и решихме, че е добре да почистим падналите клони и да предадем един хубав вид на нашето китно село. Да дадем малко рамо на кметството, за да може да се подготвим за следващия голям пристъп на зимата", каза Владимир Николов.

"Трябва да помагаме с всички сили селото да изглежда добре след тези бедствия, които се случиха. Идва зимата тепърва и трябва да се подготвим", добави Силвия Драгиева.

Рано сутринта пред читалището бе засадена елха като символично начало.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа