Таков: Ние ще бъдем опозиция, аматьорщината ще доведе до пагубни последствия за столичани

Председателят на БСП-София отхвърли твърденията, че има договорки с ПП-ДБ-СС

30.11.2023 | 17:11 Редактор: Толя Стоянова
Таков: Ние ще бъдем опозиция, аматьорщината ще доведе до пагубни последствия за столичани

"Чухте от колегите от ГЕРБ, че чакат покана, за да управляват с ПП-ДБ-СС общината. Преди много месеци ви казах, че се подготвя тази сглобка от национално ниво да се прехвърли в Столична община и ефектът ще е същият и ще е едно пагубно за столицата управление", заяви председателят на БСП-София Иван Таков.

"Нека да го направят. Ние тогава ще бъдем отново ярка, конструктивна опозиция, каквато сме били винаги", категоричен е Таков.

Той определи като "абсолютно безотговорно" поведението на двете най-големи групи в Столичния общински съвет (СОС).

"Едните за пореден път не издигат кандидат и дори не участват в гласуването, а другите решиха да си оттеглят техния кандидат и да си направят бюлетините невалидни", посочи общинският съветник.

Таков попита и дали е нормално поведение представител на "Демократична България" да казва, че ПП-ДБ-СС не могат да подкрепят кандидата на БСП, защото имат идеологически различия, обаче, БСП могат да ги подкрепят.

"Това според мен е някакво раздвоение на личността. Затова съм казал - аматьорщината ще доведе до пагубни последствия за града и за столичани", коментира той.

Таков е категоричен, че така нещата не могат да продължават.

Той отхвърли твърденията, че има договорки между БСП и ПП-ДБ-СС.

"Ние поискахме да се водят разговори в СОС между групите по политики и по приоритети. Направихме такъв разговор - видяхме къде имаме общи теми и къде са ни различията. Нищо повече от това не е говорено. Всичко друго са спекулации и просто оправдание. Чувате този плач от страна на ГЕРБ, които явно чакат покана, за да участват в управлението, да седнат на софрата, както са го правили последните 18 години", заключи Таков.

Снимка: БГНЕС