Борисов: Лена Бориславова държеше лаптопа с имената при договорката с ПП за НЗОК

Не удържаха на думата си, заяви лидерът на ГЕРБ

30.11.2023 | 16:20 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Лена Бориславова държеше лаптопа с имената при договорката с ПП за НЗОК

Това бе пакетна сделка. Те не удържаха на думата си. Колегите днес ми се разсърдиха. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след скандалите в между ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната" и "Възраждане". Той призна той за напрежение в парламентарната група след поведението на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Със сериозен конфликт днес се отбелязаха Кирил Петков и Делян Пеевски, които от местата си в пленарната зала, си подвикваха силно и ръкомахаха.

Пред журналисти Борисов разкри с кого има договорка и какво точно е правила Лена Бориславова на въпросната среща за договаряне на кандидатите за управител и подуправител на НЗОК: "С Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев. Те бяха като договаряхме управител и подуправител. С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Не е беше лошо, че и Лена Бориславова беше".

На въпрос какво точно е правила тя там, лидерът на ГЕРБ сподели: "Тя държеше лаптопа и четеше от него".

"Много имена по много теми бяха в нейния лаптоп. След две минути попитах за името и те трябваше пак да вадят лаптопа. Интересува ме кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава", настоя Борисов, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)