Чуха ги само паветата! Напразно фермери протестираха и искаха среща с премиера

Ако държавата не се намеси, напролет няма да има родни плодове и зеленчуци в магазините, казаха протестиращи

30.11.2023 | 13:43 Редактор: Елеонора Танева

Протестът започна от Министерството на земеделието и храните и стигна до Министерския съвет. Исканията са за финансова подкрепа от държавата, да има български продукти на пазара, да се изплатят компенсациите за Украйна. 

Настояха за среща с премиера Николай Денков и на земеделския министър.

"Искаме оставката на министъра на земеделието, този министър не е българин. Ако беше българин, щеше да защити родното производство, а не да внасяме от Македония, Гърция плодове, мляко от Унгария", каза протестиращ. 

Дошлите на "Триъгълника на властта" разбраха, че нито Кирил Вътев ще си подаде оставката, нито акад. Николай Денков ще се срещне с тях.

Животновъди изляха литри мляко на жълтите павета.

"В сектор "Животновъдство и земеделие" има сериозни проблеми, ако не бъдат решени в началото на зимата, тогава напролет проблемът няма да е на фермерите, а на цялата държава и потребителите, защото няма да има българска продукция по магазините", категоричен беше животновъд.

Още вчера имаше информация, че дребни животновъди са били заплашван, че ще имат проблеми, ако не участват в протеста. Но дошлите днес отричат да са били принуждавани да протестират.

Фермери и земеделци продължават с протестите - по региони.