Гневни земеделци под прозорците на Вътев: Не сме тук само за пари, министърът спи зимен сън

Другата седмица излизат на по-голям протест в цялата страна

23.11.2023 | 14:02 Редактор: Елеонора Танева

Висок градус на напрежението в центъра на студена София. Земеделци и животновъди протестират пред Министерския съвет.

Исканията им са за получаване на финансовите подпомагания, за да не фалират секторите. Настояват да им бъдат изплатени компенсациите заради войната в Украйна.

Протестиращите настояват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев.

"Време е да се събуди министърът, че е заспал дълбок зимен сън като мечките. От 6 месеца е тук и нищо не е направил", каза протестиращ.

При земеделците и фермерите пред МЗХ слезе заместник на Вътев. "Трябва да се искат възможни неща", успя да им каже той и го освиркат.

"Тук са представители на големи стопанства, които в сегашните искания ще ощетят по-малки и средни. Иначе хората са прави", заяви зам.-председателят на комисия по земеделие Росен Костурков.

Дошлите в София бяха категорични, че протестът им не е само за пари. Те дадоха една седмица да бъдат изпълнени исканията им. Ако това не стане - другата седмица излизат на по-голям протест в цялата страна. 

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Оня с коня
преди 5 месеца
Тъй ще е. Докато отпадне искането за премахване на дерогацията, таксата за транзит на газа,откажем от аец 7 блок, не модернизираме армията, излезем от Нато и станем руска губерния. Значи никога няма да се откажат да ни пречат. Още много, много преди Стамболов е било така. Сигнализирай за неуместен коментар