Защо се бави споразумението и кой иска да е премиер, докато друг "седи на столче"?

Прехвърчаха искри заради бюджета и снежната блокада в страната

29.11.2023 | 18:30 Редактор: Тодор Петров

Задочен спор между премиера Денков, ГЕРБ и ДПС. Причината е неприетият на първо четене бюджет на Здравната каса. Акад. Денков ги обвини, че това не е здравословно, а Борисов и Пеевски му препоръчаха да се погрижи за пострадалите от снежната блокада.  

Заседанието на Министерския съвет започна с напомняне от премиера, че парите за здраве не са приети. От парламента Пеевски отговори - парите за здраве ще бъдат одобрени, но след корекции между първо и второ четене.

"Да си върши другата работа, която не си я върши. Той нищо не прави, стои си на столче. Ако трябва аз да отида премиер за една година", заяви лидерът на ДПС.

Бойко Борисов бе лаконичен: Нека да оставим тези две момчета да спорят помежду си. Темата  с бюджета премина и към снежната блокада през изминалите дни, а опозицията използва момента за нова порция критики.

На въпрос защо се бави коалиционното споразумение между партньорите в управлението, което Христо Иванов пише от лятото, Борисов отговори така: Вика, понеже знам, че не четеш бързо, пиша бавно.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
дайте да дадем
преди 5 месеца
Няма такава държава! След първия падна сняг, държавата блокира напълно - няма ток, няма вода, няма транспорт! Шосетата и магистралите са непроходими! Но, има евро-атлантическо мнозинство! То ще направи страната ни процъвтяваща в Еврозоната, НАТО и Шенген! Напред, с ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС и всички останали, включени в сглобката! Сигнализирай за неуместен коментар