Енергийният министър: До полунощ няма да има селища без ток

Нормализира се обстановката в страната, но все още има населени места без вода и електричество

29.11.2023 | 15:38 Редактор: Вяра Димова

Четвърти ден след обилните снеговалежи и бедственото положение на места обстановката постепенно се нормализира. Бедственото положение в Разградска област, която е най-тежко засегнатата, засега остава в сила. Очаква се днес да бъде отменено бедственото положение в община Варна.

В област Монтана и Великотърновско все още има села в без ток заради паднали електрически стълбове. Община Сухиндол също обяви частично бедствено положение заради липсата на електричество. Без ток и вода са села и в Плевенска област.

От днес училищата, които бяха затворени заради тежката зимна обстановка, възобновяват присъственото обучение. Неучебен ще бъде днешният ден само за три училища в Разградско, както и за две в област Бургас и едно в област Видин. Енергийният министър Румен Радев увери, че до полунощ няма да има селища без ток.

"В рамките на часовете между 15 и 17 ч. това неща трябва да се приключи. Има много места, където има един трафопост, води се едно населено място с един абонат. Това са много такива бройки", каза министърът на енергетиката Румен Радев.

Снимка: БГНЕС