Предстои чувствително затопляне в комбинация с валежи от дъжд

Максималните температури днес ще са от 1 до 12 градуса

29.11.2023 | 07:17 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с температури от минус 6 до 5 градуса, по високите западни полета и в Централна Дунавска равнина до минус 1, а по Черноморието 5-8. Сутринта облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг над западните райони, а валежи само от дъжд ще има над източните райони.

Има условия за поледици по пътните настилки. През деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще се затопля. Вятърът ще бъде от запад до умерен със скорост до 40 км/ч, през нощта ще отслабва. 

Максималните температури ще са от 1 до 12 градуса, по морето до 9-12 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините през деня ще има разкъсана облачност. Сутринта над 1200 м височина ще вали сняг, който бързо ще спира. Снежната покривка, над 1800 м височина, ще бъде с дебелина около 20-30 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от запад-северозапад със скорост до 60 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около -8 градуса, а на 1500 м височина до 0.

В четвъртък сутринта ще има мъгли, а през деня ще има повече слънце. В петък чувствително ще се затопли, по планинските ни първенци температурите ще бъдат положителни, времето ще бъде динамично с облаци и югозападни ветрове. Късно следобед и през нощта в района на Видин ще започнат валежи от дъжд. 

В събота над цялата страна ще вали дъжд, по-съществени валежи ще има в западните и източните части от страната, с количества до 20-30 литра на квадратен метър за денонощието. В неделя валежите ще спират и ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)