Полиция и жандармерия претърсват джамия в ромския кв. Изток в Пазарджик

В квартала продължават да пристигат сили на жандармерията

25.11.2014 | 10:07 Редактор: Ирина Георгиева
Полиция и жандармерия претърсват джамия в ромския кв. Изток в Пазарджик

Полиция и жандармерия блокираха джамията "Абу Бекир" в ромския квартал "Изток" на Пазарджик и извършват претърсване, предаде Dnes.bgПред джамията са се събрали стотина души от квартала, които твърдят, че не знаят причината за акцията и децата им не са отишли на училище, съобщи Фокус. На място е и Ахмед Муса Ахмед, осъден по делото за разпространение на радикален ислям.

Сили на жандармерията има и пред училище "Димитър Гачев", което се намира в близост до джамията.

Говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов е потвърдил, че става въпрос за специализирана операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик. 

В началото на ноември ромската джамия стана известна с клип, разпространен в социалната мрежа, в който дете ритуално отрязва главата на друго дете, използвайки пластмасов меч.

Стана ясно още, че логото на "Ислямска държава" може да се види навсякъде в ромския квартал, според мюсюлманите от квартала обаче в това няма нищо странно. Окръжната прокуратура в Пазарджик се зае със случая.

Все още няма официална информация дали спецакцията на 25 ноември е свързана с този случай и каква е причината за действията на униформените.

В квартала продължават да пристигат сили на жандармерията.