Дъждовен ден, на места ще превали и сняг, ще духа вятър до 30 км/ч

Максималните температури ще са между 10-17 градуса

23.11.2023 | 07:20 Редактор: Толя Стоянова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 4 до 9 градуса. Облачността ще бъде значителна като следобед ще се уплътнява от северозапад. Ще вали в западните и северни райони, с по-интензивни валежи ще има по поречието на Дунав. През нощта валежите ще обхващат и южните райони, а в западните райони ще преминават в сняг. Вятърът ще бъде от югозапад до умерен със скорост до 30 км/ч, късно следобед и през нощта от северозапад и ще започне пренос на по-студен въздух, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури ще са от 10 до 17 градуса, по Черноморието до 15-16 градуса.

Над планините облачността ще бъде значителна, а върховете и билата ще са в облаци, следобед се очакват валежи, над 2000 м ще има валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде засилен от запад със скорост до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 м  височина ще са около -1 градус, а на 1500 м до плюс 7.

В събота се очакват дъждове, по планините ще има мокър сняг, по-интензивни ще бъдат валежите в Западна и Северна България. В Западна Стара планина, Пирин и Рила ще вали сняг. Облачно със слаби валежи ще бъде времето в южните райони.

В неделя ще вали сняг, по-интензивно в Северна България. Ще се образува снежна покривка с дебелина около 10 см, а в Добруджа се очакват и виелици.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)