Свиленски след среща с Терзиев: Няма да подкрепим Бонев за председател на СОС

На разговора не са обсъждани постове, категоричен беше той

18.11.2023 | 15:00 Редактор: Елеонора Танева
Свиленски след среща с Терзиев: Няма да подкрепим Бонев за председател на СОС

"Запознахме кмета на Столична община с решенията, които нашето ИБ на НС и на ГС съвместно взехме. А именно да първо да представим проблемите на столицата, което българските граждани са ни делегирали като очаквания. Именно първо да започне да функционира прозрачността на Столичния общински съвет и община, допуска на гражданите до комисии и заседания - което през последните години от управлението на ГЕРБ беше прекратено." Това заяви Георги Свиленски след срещата на БСП с кмета на София Васил Терзиев.

На срещата са обсъдени проблемите в крайните квартали.

"Това, за което сме говорили много пъти - София на 2 скорости. Канализацията, общинската собственост и фирми, жилищното строителство и политика на Столична община. Проблеми, които БСП е залагала във всички свои кампании през годините", уточни Свиленски.

По думите му за постове, председатели на комисии, състави на комисии, зам.-кметове и директори - не е ставало дума.

"Още в началото заявихме, че в понеделник на сесията нашите общински съветници няма да подкрепят г-н Бонев за председател на общинския съвет. Но трябва да кажем ясно към всички, че е изключително важно те бързо да намерят решение на този въпрос", каза още Георги Свиленски.

Снимка: Пресцентър на БСП